houten beelden

Ik zit nu midden in een periode waarin ik houten beelden maak. De boomstammen die ik afgelopen zomer verzameld had, heb ik nu bijna allemaal omgezet in zittende honden. Ik heb er twee rood geverfd, maar ik ben nog niet zeker van deze kleur, dus ik laat ze nog even staan om te kijken of het rood blijft kleven. Ook wil ik nog iets met de groep doen in een presentatie, maar ik weet nog niet goed wat. een eerdere ingreep waar twee losse zittende honden tot een beeld werden was voor mij een verrassing. Er kwam plots een geheel ander beeld uit mbv een kleedje en een waslijntje: Naast de honden die dus nog zitten te wachten op een brainwave die een meerwaarde tovert, ben ik bezig met interieurtjes; kasten met oa. op Morandi’s schilderijen ge├»nspireerde stillevens uitgevoerd in hout, maar ook met vissen al dan niet met nieuwe vinnen (overgebleven boomblaadjes op de grote tropische vissen werkte hier plots erg expressief–>zie foto’s hierboven).
Ook de tafel en stoelen /interieurs krijgen langzaam vorm.
Het atelier slibt langzaam maar zeker dicht…
Ach, is wel lekker gezellig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *