weerbarstige werkelijkheid

De twee boeken die ik heb laten drukken zijn binnen.
‘Huh?’, ziet er prachtig uit. Boven verwachting. Hoera!
‘Wat mag dit allemaal betekenen?’, valt echter wat tegen. De foto’s zijn niet optimaal, zowel qua resolutie als helderheid laten ze te wensen over. Dat is niet zo mooi. In een mailwisseling met uitgever/drukker over wie nu precies de uiteindelijke schuldige hier aan is wordt de hete aardappel wat heen en weer geschoven. Tot ik het zat ben en de dampende aardappel natuurlijk op mijn bordje heb. Geld om voor een nieuwe druk heb ik niet en de twee heren filosofen die ik het boekje cadeau doe, omdat ze zo vriendelijk waren mee te lezen met het essay, zien de mindere kwaliteit van de foto’s niet eens.
Ik besluit daarom het boekje ‘Wat mag dit allemaal betekenen?’ uit de boekhandel te laten en het boekje tegen sterk gereduceerde prijs, ongeveer de kostprijs, zelf te gaan verkopen.
Het geld is op, dus moet het maar zo.
Het boek ‘Huh?’komt in volle glorie in de boekhandel.

Ik schrijf dit hier allemaal rustig op, maar er zijn wel een dikke week onrustige nachten en ontregelde dagen aan vooraf gegaan. Er was haast geboden want de exposities waar de boekjes worden gepresenteerd zijn al binnen twee weken. Voor een herdruk was er behalve een tekort aan overeenkomst over wie wat waarom zou moeten betalen ook de druk van het op tijd aanleveren van de nieuwe variant van ‘Wat mag dit allemaal betekenen?’
Ach, water onder de brug.
ik leg me neer bij een boekje met iets mindere kwaliteit van foto’s ,maar met nog steeds een prima essay (al zeg ik het zelf) en ik maak een vreugdedansje om de prachtig uitgevoerde ge├»llustreerde encyclopedie van de kunst van het denken, deel 1 ‘Huh?’

De expositie in Groningen loopt van 11 juni tot 9 juli, bij galerie Richard terBorg in de folkelingenstraat 39, in samenwerking met de kunstdames.
De expositie in zaanstad is 12-13-14 juni op de kunstbeurs ARTzaanstad, Hemkade 18.

Komt allen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *